19 maj 2015
18:45

Lindome GIF 1

Referat: Jitex Mölndal BK U - Lindome GIF 1

Med träningsmatchen tidigare i våras i friskt minne så visste vi innan att vi skulle ha en bra chans till seger men att det inte skulle bli någon enkel match idag. Lagen känner lite på varandra i första halvlek, vi kommer upp bra på högerkanten och har många fina inlägg men vi är inte riktigt först på bollen framför målet utan bollarna hamnar hos Lindomes målvakt eller försvar.
Vi kommer inte riktigt upp i press på Lindomes försvar som vi vill i första halvlek, och en bit in i halvleken tappar vi det lilla övertaget vi haft till en början vilket gör att spelet förläggs mestadels till mitten av planen. Men så får vi en frispark en bit in på Lindomes planhalva, alla ställer upp för en boll som läggs mot straffpunkten men vår frisparksskytt överraskar alla med ett skott rakt på mål som seglar in över målvakten och vi leder 1-0.
Efter det ökar vi takten lite och kan komma fram till flera skottlägen vid straffområdet och ett av dem slinker in till 2-0 innan pausvilan.
Vi pratar om att sätta högre press i andra halvlek och kliva fram och vara snabbare på bollen. Det lyckas vi bra med och vi blir mer aggressiva i andra halvlek och låter inte Lindome komma speciellt långt i sina uppspel. Istället är vi framme vid flera fina lägen och i samband med en hörna kan vi trycka in 3-0 målet och kort därefter bryter vår ytterforward in i straffområdet och blir fälld när hon är på väg mot målet. Straffen sitter säkert och 4-0 punkterar matchen.
Vi fortsätter att spela bra även om tempot i matchen går ner något, 5-0 och 6-0 är nästan identiska mål med fint samspel som leder fram tillpassning ut på ytterforward som tar sig ner till kortlinjen och spelar in fram för mål där vi första gången kan sätta bredsidan till och andra gången studsar den istället på ett försvarsben in i mål. Det blev lite stora siffror till slut, kankse lite för stora men i andra halvlek förde vi spelet från början till slut.
Bra spel idag tjejer, särskilt i början av första halvlek och hela andra halvlek. Nu väntar Lerum borta på torsdag kväll, säkert en tuff uppgift som vanligt på Rydbergsplan men skall komma laddade.
Tack Tilda, Emma B, Elin K och Klara för inhoppet.